Karbantartás

A felszerelés, üzembe helyezés után is gondoskodni kell a klíma készülékről!

Fontos a rendszeres karbantartás, valamint a szezon előtti tisztítás.

Ha fűtésre is használjuk a klímát, akkor évenként két tisztítás szükséges, ezeket ajánlott május elején, valamint szeptember-október környékén megejteni. Ez utóbbi azért szükséges, mert a nyári virágzás, a pollenek, a szálló por könnyen lerakódik, és réteget képez a készülékben.

A splitklíma lelke a papírvékony alumíniumlemezből készített, sűrűn lemezelt hőcserélő, ami elég nagy felület a megfelelő működéshez, viszont a praktikus elhelyezés miatt kellően kisméretű tud maradni. Ennek köszönhetően valamennyi por, szemcse és akár penészgomba megakad ezeken a lemezeken. Az eltömődött lemezeken nem tud akadálytalanul keresztüláramolni a levegő, ami a klíma hibás és egészségre ártalmas működését fogja eredményezni. A kültéri egység tisztítása legalább ennyire fontos feladat! A kinti levegő jóval szennyezettebb, ezért sokkal könnyebben elkoszolódhat, mint a beltéri egység. Ha a levegő nem tudja hűteni az eltömődés miatt a kültéri egység hőcserélőjét, az könnyen végzetes meghibásodáshoz vezethet.

Klíma karbantartás

A szakszerű karbantartás azt jelenti, hogy a megbontjuk a klímát. Ilyenkor ellenőrizzük a gép paramétereit, a nyomásértékeket nyomásmérő műszerekkel, valamint hőmérővel, annak megállapítására, hogy a klíma megfelelő munkaponton dolgozik-e, és hogy a működési paraméterek a megkívánt értékeken belül helyezkednek-e el. Továbbá ellenőrizzük az elektromos bekötéseket, csatlakozásokat, valamint, hogy nincs e töltőgáz szivárgás. Speciális fertőtlenítővel kitisztítjuk, átmossuk a klímát.

A klíma karbantartása a hosszú életű működés szempontjából elengedhetetlen, ezért a gyártók kötelezővé is teszik az évenkénti legalább kétszeri szerelői átvizsgálást. A garanciát is ezeknek a karbantartásoknak a meglétéhez kötik, amit a garancialevélen szükséges vezetni.

Klíma karbantartás árak

  • Fertőtlenítés, speciális fertőtlenítővel: 10.000.- Ft
  • Beltéri egység mosás, fertőtlenítés: 15.000.- Ft
  • Komplett karbantartás (beltéri, kültéri egység mosás – fertőtlenítés, nyomás értékek és elektromos hálózat ellenőrzés, szivárgás vizsgálat): 20.000.- Ft

Több készülék esetén kérje egyedi árajánlatunkat!

Klíma készülékek garanciális feltételei

A gyártó/forgalmazó csak abban az esetben vállal garanciát a készülékre, ha az szakszerűen lett üzembe helyezve, és telepítve.
A berendezés szakszerű karbantartást igényel.

A készülék szakszerű és megfelelő időközönkénti karbantartás hiánya esetén elveszíti a garanciát. A minimális karbantartási gyakoriság évi 2 alkalom!

Karbantartással biztosítani kell, hogy a berendezés tiszta legyen, és a hőcsere megtörténhessen. A szűrők tisztítása mellett biztosítani kell, hogy a kül- és beltéri egységekben is a hőcserélők és a motortestek is tiszták legyenek.

Kőszegi Viktor - klímaszerelés

Elérhetőségem

Telefon

+36 70 322 0374

Email

viktor.koszegi@regiusklima.hu